PERIDOT lúgos ásványvíz házhozszállítás
Weboldal alcíme
Mit jelent a savasodás, a lúgosság,
mi a pH-érték, a deutérium?

Lorem ipsum

Savasodás: korunk népbetegsége


A savasodás szinte mindnyájunkat érint, ha nem is tudunk róla. A savasodás helytelen táplálkozásunk, a rohanó, stresszes életmódunk, a környezeti ártalmak következménye és észrevétlenül pusztít bennünket. A túlsavasodás miatt testünk belső egyensúlya felborul. Szervezetünk védekezik ez ellen, minden tartalékát beveti a savak megkötésére, de egy idő után ezek a tartalékok kimerülnek. Ekkor jelennek meg a savasodás tünetei, a betegségek. Általában ekkor figyelünk fel a problémára, ekkor érzékeljük, hogy valami nincs rendben. Régebben az idősebb korosztályt érintette csak ez a jelenség: 60. életév felett a lakosság több mint 90%-a elsavasodott. Napjainkban már az egészen fiatal korosztálynál is tapasztaljuk az elsavasodás jeleit a hozzá tartozó tünetek, ill. betegségek tükrében.

Dr. Robert O. Young
Tudós, táplálkozási tanácsadó, pedagógus, mikrobiológus, 8 könyv szerzője, 25 éven át azt vizsgálta, hogyan működik a testünk sejtszinten.
Elmélete, az ÚJ BIOLÓGIA az egészség új és egyszerű megközelítése. Azt állítja, hogy csupán egyetlen betegség létezik. Minden betegség mögött egyetlen ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása. Ennek oka a felborult életmód, a rossz táplálkozás, negatív környezeti hatások, negatív stressz és gondolkodásmód. A túlsavasodás sejtszintű károsodáshoz vezet. A túl savas közeg szétmarja a sejteket, szöveteket, apránként belerágva magát a vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba. Ha ez így marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályoz, a szívünk dobogásától kezdve az agy működéséig. A túlsavasodás az egész életre kihat és betegségekhez vezet. A betegségek közül kiemelkedik a szív-érrendszeri megbetegedés, a cukorbetegség, a rohamosan növekedő elhízás, az egyre nagyobb méreteket öltő daganatos betegségek, a különféle degeneratív megbetegedések, csontritkulás, allergiás betegségek, különféle bőrbetegségek stb.

Többféle sav keletkezhet szervezetünkben:

Stressz, zaj, félelem, bosszúság: sósav
Sport, fitnesz, kocogás: tejsav
Mindenféle édesség: ecetsav
Dohányzás: kénsav
Hús-sajtfélék: Kén- és salétromsav
Gyógyszerek használata: pl. acetilszalicilsav

Dr. Robert Young szerint a túlsavasodás ellen egyféle gyógymód létezik: a szervezet lúgosítása.

Igyunk természetesen lúgos vizet!

A szervezet lúgosítását több féle módon érhetjük el, de a legkézenfekvőbb megoldás, ha víz bevitelével biztosítjuk. Átlagosan egy felnőtt ember napi vízszükséglete 2-2,5 liter. Ha törődik egészségével, és nem szénsavas vizet iszik, hanem lúgos, sőt természetes lúgos vizet fogyaszt, praktikus megoldás a 8,8 pH-val rendelkező PERIDOT ásványvíz palackozott formában.

Milyen előnyökkel jár a lúgos víz fogyasztása?

- Gyorsan felszívódik és beépül a szervezetbe
- Egészségesebb lesz az újszülött, mert emelkedik a magzatvíz pH-ja
- Minőségileg javul az anyatej a magasabb pH miatt, a csecsemő immunrendszere is erősödik
- Méregtelenítési folyamat felgyorsul: több lesz a vizelet a bevitt folyadéknál
- Fertőzések ellen véd
- Bőrgyulladásos folyamatok javulnak
- Növekszik a szervezet energiaszintje
- Oxigénszállító képességet növeli
- Öregedési folyamatot lassítja
- Segít a sérült sejtek, szövetek regenerálódásában
- Izületi, egyéb degeneratív megbetegedések száma csökken
- Szív-érrendszeri betegségek javulnak
- Daganatos betegségekben is nagy, alapvető segítség
- Májban fokozódik az enzimaktivitás
- Oxidatív stressz csökken
- Fokozott gyomorsav termelődés csökken
- Csökken a visszér képződés
- Javul a fizikai teljesítőképesség (kevesebb tejsav képződés miatt). Fokozza a szellemi frissességet,
teljesítőképességet
- Fogyókúrában is segítséget jelent


(Forrás: Medicus Universalis és szakorvosi.hu)


Mit jelent a lúgosság?

A lúgosság savlekötő képesség. Ha egy oldatnak magas a lúgossága, sok savat tud lekötni. A hétköznapi beszédben a lúgosság szót használjuk, és nem a kémiai megfogalmazást, a pufferkapacitást. A két fogalom ugyanazt jelenti. A lúgosságot az oldatban lévő bázikus anyagok hozzák létre, mértékegysége a mmol/l. A Peridot kiemelkedően lúgos: 8,8 mmol/l, amely az oldott nátrium- és a hidrogén-karbonát-tartalmának köszönhető. A Peridot nagyon hamar megköti a fölösleges gyomorsavat, ezért gyomorsav túltengés esetén is kiválóan alkalmazható, Reflux esetén kiváló. A lúgos víz jobban hidratálja a sejteket, mint a csapvíz, mert könnyebben bejut a sejtekbe. Lúgos közegben nincs baktérium és vírusszaporodás. A lúgos víz tisztítja a májat, ezáltal javítja az emésztési folyamatot. Tisztítja az egész szervezetet, csatornát nyit a káros anyagok eltávolításának.


Mit értünk pH értéken?

A pH-érték egy oldat kémhatását mutatja meg, azt, hogy savas vagy lúgos az oldat, vagy éppen semleges. A pH-értéket, azaz a kémhatást 0-tól 14-ig terjedő skálán mérik. Középen a 7 áll. Ez a semleges érték. 0-tól 7-ig a pH savas, 7 és 14 között a pH lúgos (bázikus). Minden egyes pH-érték között 10-szeres a különbség, tehát egy 5-ös pH-jú oldat 10-szer savasabb, mint egy 6-os pH-val rendelkező. A Peridot ásványvíz pH értéke: 8.8, tehát lúgos kémhatású. Az anyagcsere folyamatok normális lebonyolítása 7 és 14 pH értékű vegyhatáson lehetséges. A magas fehérjetartalmú ételek fogyasztása /hús, tojás, tejtermékek/ elsavasítják a szervezetet. A szervezet lúgosításának egyik természetes módja a Peridot ásványvíz fogyasztása.


Deutérium

A Magyar Tudományos Akadémia Geokémiai Kutatóintézete által elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy a Peridot ásványvíz Deutérium tartalma 139 ppm, ami alacsonyabb az átlag vizekhez képest. Éghajlati övünkön a felszíni vizek deutérium-tartalma átlag 150–160 ppm (azaz a vízben egymillió hidrogénatom között 150–160 deutériumatom található).

A deutérium megvonás vagy csökkentés pozitív vagy negatív hatásait ténylegesen, orvostudományos szintjén nem bizonyították, ezért a cégünk ebben a témában semmilyen álláspontot nem tud közölni.